Közös székhelykapcsolat és egy ciprusi offshore cég is összeköti Magyar Pétert Bajnai Gordon köreivel

2024. április 22. 08:29

Egyre több, a baloldallal összefüggésbe hozható „véletlen egybeesés” tarkítja Magyar Péter politikai kibontakozását.

2024. április 22. 08:29
Protestors Gather In Budapest After Peter Magyar Released A Voice Recording Of The Former Justice Minister.

Nyitókép: Balint Szentgallay/NurPhoto via Getty Images

Ahogy korábban megírtuk, a Magyar Péter-féle talpramagyarok.hu adatvédelmi tájékoztatóján a Bajnai Gordonhoz kötődő DatAdat cégcsoport neve is feltűnt. Azóta ugyan gondosan eltüntették a honlapról a „datadatos szálat”, Magyar Péter azóta sem adott magyarázatot adni arra, hogy miért és hogyan került fel a honlapjukra a korábbi ellenzéki előválasztások lebonyolításában és az adatkezelésben közreműködő DatAdat.

Ezt is ajánljuk a témában

Most pedig a Magyar Nemzet értesülései alapján kiderült, hogy a Magyar Péter-féle Legyél a változás! nevű egyesület székhelykapcsolatai is Bajnai Gordont köreihez vezetnek. Továbbá az is kiderült, hogy egyesületét már 2023-ban bejegyezték, ráadásul olyan dollárbaloldali szereplőkhöz köthető, mint Molnár Áron (Noár), a Tanítanék Mozgalom vagy éppen a külföldről finanszírozott Humán Platform. Emlékezetes, hogy a Tanítanék mögött álló Humán Platform Egyesületet 

csak 2022-ben 54,5 millió forintnyi külföldi pénzből gazdálkodhattak.

Emellett az is kiderült, hogy a Legyél a Változás! székhelyeként megjelölt II. kerületi lakását tulajdonló cég egy olyan ciprusi offshore céghez köthető, amelyben a Bajnai Gordon-féle Wallis Asset Management Zrt. több tagja is érdekelt. Ám messze nem ez az egyetlen kapocs Magyar és a Bajnai-féle körök között.

Mindezek mellett az is kiderült, hogy Magyar Péter egyesülete egy olyan II. kerületi ingatlanba van bejegyezve, amely szintén a hazai baloldal köreihez kötődik. A Kelemen László utcai lakás ugyanis a Benedict 2002 Befektetési és Szolgáltató Kft. tulajdonában áll. A cég azé B. Barnabásé, aki a Dadu Art Kft-ben is érdekelt. Ennek az előadó-művészettel foglalkozó cégnek a tulajdonosa pedig nem más, mint Molnár Áron (Noár) házastársa, Duda Éva.

Egyre több, a baloldallal összefüggésbe hozható „»véletlen egybeesés« tarkítja Magyar Péter politikai kibontakozását.

***

 

Összesen 318 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:15
🍓 ️ ­A­­­ ­­d­­ö­­g­ö­­s­­ ­­­l­­á­n­­y­­o­­­k­­­ ­­­v­á­­r­­­n­­a­­k­­ ­r­­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­­.­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
akkor ki
2024. április 22. 20:55
Aki beleszarik a fészkébe, azt sehol sem szeretik! Mert ugye senki nem gondolja komolyan, hogy ez a szarkupac a zsíros Fidesznek köszönhető állásokban nem adott ki titkokat az ellenzéknek?! Ő egy szimpla áruló, kém, tégla, akit egyetlen szervezet is csak addig etet, míg szüksége van rá, mihelyst felesleges számukra, eldobják, mint egy teli kotont! Nem sajnálja senki!
FreeEurope
2024. április 22. 19:59
A FOS rajong érte. Akkor milyen?
lemez
2024. április 22. 19:52
Micsoda nevek az ep képviselöi listáján.Egyik sem él Msgyarországon.Bravo.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!