Ukrajna eltüntetése

2024. április 22. 10:43

Minél tovább húzzák a háborút az amerikaiak, annál nagyobb az esély, hogy Ukrajna a végére eltűnik a térképről.

2024. április 22. 10:43
Pilhál Tamás
Pilhál Tamás
Magyar Nemzet

A nyitókép illusztráció. Fotó: PRESIDENCY OF UKRAINE / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

„Most mi lesz? Béke helyett további hullahegyek. A tapsvihar és zászlólengetés közepette útnak indított 61 milliárd dollár zöme nem a pőre ukrán zongorista titkos bankszámláira fut be, s nem is az ukrán nyugdíjakat fizetik belőle (utóbbit az európai adófizetők állják). Ha hihetünk az amerikai elnök és külügyminisztere, Blinken úr korábbi kinyilatkoztatásának, akkor a »segély« kilencven százaléka az amerikai hadiiparban landol, ahol mindenféle gyilkolóeszközöket gyártanak belőle. A raktárakban porosodó, lejárt szavatosságú ez-az-amazokat pedig majd küldik Kijevbe, csillagos sávokkal fölpántlikázva.

Igaz, ezt a háborút nemcsak a raktárban porosodó, hanem a legmodernebb nyugati haditechnikával sem nyerheti meg az amerikaiak ukrán bábállama, mert a húsdarálóba küldhető emberanyagnak a végén járnak.

Nincs több ágyútöltelék.

Ha meg a NATO katonákat küldene Ukrajnába, ahogyan azt a bokszzsákkal szelfiző Macron vagy épp a balti államok mondogatják, akkor nagy eséllyel világháború lesz, de legalábbis teljes orosz mozgósítás, ami nem egy-, hanem mondjuk hárommilliós ármádiát jelent. Ugyan kit, hány katonát tudna ezzel szembeállítani a nagy jólétbe belehülyült, elpuhult Európa? Hacsak nem szivárványos felvonulókkal akarja elijeszteni Putyint…

2022 márciusában le lehetett volna zárni a háborút, ám az Egyesült Államok (illetve a fegyverlobbija) megtorpedózta az oroszok és ukránok által már aláírt béketervezetet.

Hiszen megmondták: Oroszország megtörése, földarabolása a cél. Ha ehhez az utolsó ukránig kell háborúzni, ám legyen. Az egyik serpenyőben egy egzisztenciális fenyegetettség miatt háborút indító Oroszország – a másikban az amerikai katonai-ipari komplexum végtelen profitéhsége, uszályában Brüsszellel. Minél tovább húzzák a háborút az amerikaiak, annál nagyobb az esély, hogy Ukrajna a végére eltűnik a térképről.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Stier Gábor

Moszkva tér

Idézőjel

Moszkva Zelenszkij rendszerét is múlt időbe tenné.

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:41
🍓 ️ ­­A­ ­­d­­­ö­­­g­­ö­­­s­­­ ­­l­­á­­­n­­y­o­­k­­­ ­v­á­r­­n­­a­­k­ ­r­­á­­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­𝗨­𝗡
somatic335 - Legyetek bátorak
2024. április 22. 21:48
Te Pilhál ezzel kurvára mellé lőttél, az itteni fidesznyikek a szovjeteknek szurkolnak.
Martell 2
2024. április 22. 21:11
Nem lenne kár ezért a maffiaállamért.
Majdmegmondom
2024. április 22. 17:56
Ukrajna, mint ország akkor is megmarad, csak a lakói lesznek csádiak, kongóiak, pakisztánok, vagy éppen marokkóiak... Az őslakosok kipusztulnak ez igaz, de szerintem ez is volt az eredeti terv...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!