El clásicó: megint a hosszabbítás döntött

2024. április 22. 09:43

Az angol támadó volt ismét a mérleg nyelve, komoly utóélete is van a Real Madid–Barcelona meccsnek. Miért nincs gólvonal-technológia a világ egyik legjobb, legnézettebb bajnokságában?

2024. április 22. 09:43

Nyitókép: Burak Akbulut/Getty Images
 

Az év talán legdrámaibb meccsét játszotta vasárnap eset a Real Madrid a Barcelonával. A spanyol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának rangadóján a listavezető fővárosiak egészen elképesztő meccsen győzték le 3–2-re a Barcát a Santiago Bernabéu Stadionban. A 257. El Clásicót a katalánok kezdték jobban, Christensen már az 5. percben a kapuba talált. Az első félidőben Vinícius Júnior egyenlített 11-esből, de a második játékrész közepén Fermín López találatával ismét a vendégek kerültek előnybe.

A hajrá kulcsembere Lucas Vázquez volt, aki a 73. percben egyenlített, majd a hosszabbítás első percében remekül szolgálta ki Bellinghamet, aki nem hibázott és ezzel végül a lila-fehérek örülhettek és ünnepelhettek.

Carlo Ancelotti csapata már 11 pont előnnyel vezet a La Ligában és óriási lépést tett a bajnoki cím felé.

Természetesen ez a meccs sem volt mentes vitatott szituációktól. Az első félidő 27. percében, 1–1-es állásnál újra vezetést szerezhetett volna a Barcelona. Raphinha veszélyes szöglete után Yamal tette kapura a labdát, Lunyin a gólvonalra hátrálva hárított. Egyértelműen nem lehetett megállapítani, hogy bent volt-e a labda, és mivel a spanyol bajnokságban nem működik gólvonal-technológia, a VAR-nak kellett kisegítenie a játékvezetőt. Hosszas videózást követően végül nem változott az eredmény, César Soto Grado bíró nem ítélt gólt. Pedig többszöri visszanézés után nagyon úgy tűnt, hogy bent volt a labda a kapuban.

Sokakban felmerült a kérdés a történtek láttán, miért nincs gólvonal-technológia a világ egyik legjobb, legnézettebb bajnokságában? A választ az illetékeseknek, a spanyol szövetségnek kellene megadnia, de ne reménykedjünk, hogy a napokban megkapjuk.

„Nagyon csalódott vagyok. Ha azt akarjuk mondani, hogy ez a világ legjobb bajnoksága… Mindenki látta, hogy bent volt a labda… 

– nyilatkozott meglehetősen feldúltan Xavi, a Barcelona vezetőedzője a meccs után. – A játékvezető a meccs előtt azt mondta, hogy bárcsak jól vezetne és észrevétlen maradna, ám egyik sem történt meg.”

A madridiak szakvezetője, Carlo Ancelotti nem értett egyet katalán kollégájával.

„Úgy érzem, magas színvonalú meccs volt. A Barcelona által vitatott eset szerintem nem volt gól, és a tizenegyes pedig egyértelmű volt. Természetesen egy nagyon fontos lépést tettünk a bajnoki cím felé. Hatalmas előnyünk van, de nem állunk le, a lehető legtöbb pontot szeretnénk megszerezni, és készülünk a Bajnokok Ligája elődöntőjére” – mondta Ancelotti.

Egyébként ezúttal is Jude Bellingham volt a lilák nyerő embere. Az angol válogatott futballista a két csapat őszi bajnokiját is a hosszabbítás perceiben döntötte el, és most is az ő gólja döntött a ráadásban. Bellingham a harmadik El Clásicóján már három gólnál jár a Barca ellen, és ha így folytatja…

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:15
🍓 ️ ­­A­­­ ­d­­ö­­­g­­­ö­­­s­ ­­l­­á­n­y­­o­­­k­­ ­v­­­á­r­­n­a­k­­ ­­­r­­­á­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
Batman007
2024. április 22. 11:17 Szerkesztve
A Barca játékosai, vezetői és szurkolói mindig jogosultak jobban felhúzni magukat.( lásd a korábbi hozzászólásokt )
röviden
2024. április 22. 11:12
Azért nem ártott volna, ha a bíró egyenlő mércével mér. Például Modricnak volt két sárgalapos szabálytalansága, mire a harmadikért megkapta az elsőt.
Aerion
2024. április 22. 10:35
fofo A játékos, szép foci halálát fogja jelenteni az is, hogy az un. szakértők(?) dicsérték pld. Modric taktikus(?) szabálytalanságát, amikor hátulról felrúgta Joaot, és elmarasztalta Pedrit, amiért nem rúgta fel a real csatárát a 3. gól előtt. ----------------- Igen, én is hallottam, dühömben csináltam magamnak egy vodkás koktélt, pedig már elég késő volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!